”Volvo Sonett är italiensk”

Jag har ju en tydlig tendens att passa på att gnälla och ösa galla här. Men idag blir det inte dissa, utan hissa!

Vem då?

Jo, min tandläkare.

Hon är så sansad. Idag var jag på vanlig tandkoll, hon kallar mig numera bara vartannat år, eftersom jag dragit en vinstlott i genlotteriet när det gäller karies. Ett hål summa summarum (än så länge då, ta i trä).

Halv tio var tiden. Jag hade chansat och parkerat symaskinen på en gratis trettiominutersparkering mittemot. Med jycken snällt väntandes i (ok att göra, för här i Glosoppestan är vädret genommulet och kyligt). Två minuter över halv stack sköterskan ut nosen i väntrummet: ”hon är lite försenad, vi har en akutpatient i det andra undersökningsrummet”. Fem minuter över halv hämtade sköterskan mig och passade på att ta två röntgenbilder på mina molarer som jag lyckats flisa av; en på vardera sidan. Tjugo i dök tandläkaren upp. Jag fick lite skamset erkänna att flisningarna inträffat redan i somras, med en veckas mellanrum sinsemellan och att jag ”glömt” att höra av mig efter första försöket, då jag hörde på telefonsvararen att det var semesterstängt. Hon kollade på bilderna och konstaterade att den ena behövde lagas, men inte den andra.

”Okej, men är det inte lika bra att passa på att laga den andra om jag ändå ska tillbaka och laga den första?”

”Nej, det är helt onödigt om du inte har nåt besvär, så det tycker jag inte.”

Är det inte otroligt?! Jag hade en lika vettig tandläkare i Göteborg. Sedan tog det tid att hitta en lika bra här i Glosoppestan, först hamnade jag i klorna på en som hellre ville ”göra hål” istället för att laga (visserligen i plånboken), han ville ta åtta röntgenbilder på första besöket när jag egentligen bokat en akuttid för att få en snabb kosmetisk justering av en framtand.

Som sagt; jag har höga krav på de som har till yrke att gräva i min munhåla (eller underliv). Och hon lever upp till dem med råge. Tyvärr tickar hennes pensionsålder allt närmare, då får jag återuppta jakten på Dalai Lamakäftis igen.

Tio i drog jag å Dante till hundbadet, ett plurr som belöning för snällt väntande.

2 reaktioner till “”Volvo Sonett är italiensk”

  1. Jag är också noga med tandläkare och tandhygienister, de bra ska man vara rädda om. Du får väl fråga din tandläkare om hon inte kan rekommendera någon bra sedan när det är dags, jag har hört flera om har haft ett lyckat byte på det sättet.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s