Näver forever:

Halvan å jag har ett lite spänt förhållande till materialet efter att ha haft en dramaqueen till granne i Göteborg som ofta och gärna lirade näverlur. Men näver är ett spännande och tåligt naturmaterial som man kan göra allt möjligt fiffigt användbart av.

Förra helgen när vi drällde runt i Göteborg, så gick jag en runda inne på Designtorget. Det är alltid kul att då och då uppdatera sig på nya smarta prylar (man inte kan förstå att man inte själv redan kommit på). I en hylla stod en näverväska med en mycket respektingivande prislapp:

Inget nävernytt under solen direkt, men nytillverkat och ändå traditionellt. Men som jag gnisslande sa till Halvan, såna där väskor fast från sjuttiotalet finns ju i parti och minut på Tradera, t.ex:

Och:

Och till sist den här som faktiskt känns som förebilden på ”nyheten” på torget:

Om det inte vore för bärremmarna av läder, så borde väl näverväskorna kunna bli högsta mode igen, särskilt bland veganer?

(Förlåt för alla snodda bilder☺️)

6 reaktioner till “Näver forever:

 1. Jag gillar väskorna och de från Tradera är snyggare i färgen. Jag kanske skulle titta in där lite oftare … eller inte med tanke på att jag borde sälja och inte köpa på Tradera. ;P

  Liked by 1 person

  1. 🤗, du kan värma upp med att sälja skott på dina Hoyor😊, så kan du gå över sen till sånt som är lättemballerat: för det är ju det som är abret: att förpacka tillräckligt bra om man säljer nåt ömtåligt. En annan krånglig grej är att man behöver ha en (fungerande) skrivare för att skriva ut adresslappar till speditionsföretagen. Det är väl därför folk anlitar skitföretaget Sellpy. Men Postnords Skickalättpaket kommer man ganska långt på. Själv säljer jag inget, bara köper😝

   Liked by 1 person

 2. Jag bjöd ut hoyaskott till vänner i helgen och har funderat på att sälja på Tradera, problemet är att jag har långt till ställen som skickar och det där med skrivare … ska fixa det vilket år som helst. 😛 Det vore ju roligt om det som jag inte har plats för själv inte bara skulle slängas.
  Jag har inte heller sålt, bara köpt. 😀

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s