Fredagen den trettonde.

Jag tillhör inte de skrockfulla så jag bryr mig inte så mycket om dagens datum.

Igår gick jag igenom vårt vinlager (hemma) och räknade champagneflaskor: nä, det är inte dags som vi tänkt att åka och fylla på i höst, inte om vi inte skruvar upp förbrukningstakten till det dubbla ungefär. Och dessertvin, herregud! Jag har samlat på mig tokmycket. Portvin, madeira, marsala, recioto, sauternes, brachetto, moscato, commandaria, beaume de venice, tokaijer, coteaux de layon… De söta vinerna har ju verkligen hamnat i skymundan numera, fast de är så goda, eleganta och traditionsbärande. Och som genomtänkt kombinerad lyfter varje efterrätt och förstås ost o anklever. Grundprincipen för matchningen är enkel; drycken ska vara minst lika söt som desserten.

Just nu finns ett sydafrikanskt vin med riktigt gamla traditioner i butiken. Vingården härstammar från 1600-talet och århundradet därpå fick Napoleon 2 kartonger i månaden levererade till exilen på ön Sankt Helena. En liten vacker flaska med lackförslutning över korken och förpackad i trälåda. Intresset i Glosoppestan är under ankelnivå, sedan säljstarten i början av november förra året, så finns 10 av de ursprungliga 12 kvar på hyllan; nej, jag har faktiskt bara köpt en.

Nog med reklam. Men det där är en hylla under den gröna skylten som ligger mig varmt om hjärtat.

Dokusåpan ”Akademin” hade tydligen fler avsnitt kvar att sända efter gårdagens ”farvälavsnitt”; har kungen lagt sig i eller inte?, hur länge kan glappkäften Anders Olsson hänga kvar som sekreterare, ska kulturministern verkligen ta ställning i knytblus (jag har ingen själv)?, blir ”Klådan” fälld för nåt nånsin till slut?

Frågorna hopar sig.

Nu ska trädgård och altan få sig en översyn. Halvan kommer hem från Långtbortistan imorgon.

11 reaktioner till “Fredagen den trettonde.

 1. Ja,vi har digert lager också av söta viner…nästan alla dina”sorter”+lite annat gott&blandat bl.a. Clos de lobac,Cuvee de mostres…Bekymret är att vi nästan aldrig dricker dom,men nu har vi faktiskt börjat hälla upp i en karaff-så vi tar ett glas ett glas innan maten,annars kommer vi aldrig dricka upp dom.Så att köpa en fl Constantia känns ju inte helt nödvändigt😉Anders O,har ju enligt Leif GW ryggrad som ett ostron……Så jag tror att Paradise Hotell för intellektuella kommer att fortsätta ett tag till.Såg du ”klippet” på Kristina Lugn när hon säger-Jag röker ni kommer att dö,haha det är humor på hög nivå😱.Kram på dig och ha en bra helg!

  Liked by 1 person

  1. Kristina Lugn är alltid en rolig figur, Sveriges svar på Jörn Donner? Och den här såpan kan jag bara inte låta bli att följa. Så bra att ni börjat smutta på lagret, vi borde följa ert exempel, fast just nu har jag lyckats hålla mig till strikt LCHF och det gillar mitt byxskärp 😽

   Gilla

   1. Men skojar du😂och 13 rätt på tipset,en bra dag blev det.Och det firades……Inte lika kul att gå upp kl 6,30,fan att man aldrig lär sig.

    Liked by 1 person

 2. Mitt garnlager är ungefär som ditt vinlager. Jag börjar rota runt i plastbackarna och inser hur mycket jag har och att jag nog inte ska köpa mer garn. Sedan snubblar man över något fantastiskt garn, hittar ett mönster man absolut vill göra men inte har rätt garn till eller ett gammalt favoritgarn till ett väldigt bra pris och …
  Men jag har alldeles för lite champagne i mitt liv, så alltid finns det något man verkligen behöver införskaffa!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s