Jo, allt är relativt.

Till exempel om vad man anser är snille och smak. En som verkar ha tappat det helt, måste väl ändå vara Horace. Jag röstar för avskaffande av akademin, gör det samtidigt ihop med kungahuset. Släpp ledamöter, sekreterare, prinsar och prinsessor fria! Blir ett trevligt tillskott till statskassan när akademins miljardtillgångar och apanage återförs. Nobelpriset kan utses av den litteraturvetenskapliga institutionen på Stockholms respektive Göteborgs universitet vartannat år. Stackars den begåvade författaren Agneta Pleijel som ska få pris ikväll, lät ju inte infinna sig någon större feststämning, tur hon får 400″ att trösta sig med.

Imorse fick jag mig en tankeställare, vi mötte en hundvän vars make idag skulle få sin demensdiagnos(!), karln är bara dryga femtio. Demensutredningen har pågått sedan före jul, så det är inget plockat ur diagnoskatalogen på måfå. Hon undrade om jag tyckt han verkat underlig när jag mött honom. Nä, faktiskt inte, han kommer alltid ihåg Dantes namn. Men tydligen inte längre hur hans telefon eller hur torktumlaren hemma fungerar. Denna hundvän drar redan ett tungt lass, som övertagit vårdnaden av två barnbarn av tragiska orsaker. Att få en demensdiagnos, eller att ens partner får det är ju inte som att vara med om en trafikolycka och förlora ett ben. Då vet man att okej, så här kommer det vara: man måste vänja sig vid att ta sig fram på ett ben framöver. Men demens, vem vet hur snabbt hjärndimman breder ut sig? Klara att koka kaffe idag men inte i höst? Glömma vem som är vem. Bli arg, ledsen och rädd.

Att va för fet och ha en girig syrra som blåser en på arvet som största problem i tillvaron, framstår med ens som ganska futtigt och uthärdligt.

10 reaktioner till “Jo, allt är relativt.

 1. Ja, den gode HE har ju alltid verkat oerhört arrogant och som att han har en egen sorts verklighet han lever i. Samtidigt både lite roligt och tragiskt att se fd hustrun skadeglatt dela med sig av alla inside-uppgifter och indiskretioner. Men jag håller med – vore väl ett bra tillskott till AB Sverige att avskaffa Akademien när den nu blivit så korrupt. Inget man som svensk helst vill kännas vid…Jag är ingen avundsjuk typ som missunnar någon ersättning för ett viktigt och väl utfört jobb, men det här gäller ju några som skott sig ordentligt just för att insyn saknats och ryggkliande och ”kultur” härjat fritt.
  Jag tänkte lite samma tankar igår när jag läste om ditt tidigare inlägg om taggarna. De är snart borta, och det är så synd om ditt liv förpestas av den där orättvisan – bitterhet tror jag man blir sjuk av i slutändan. Sen att de inte fattar att 300k på 80-90-talet inte är samma som 300k idag, det kan nog bara en utomstående person (bankjurist med inriktning på fastigheter?) förklara för dem. Att släppa den biten och gå vidare, det är en sak. Att inte bli indragen i deras städning, ärenden, bilaffärer etc igen – det är bara att säga NEJ. Och NEJ. ”Snälla” har väl fått en bra chans att sätta sig in i deras vardag nu, så hon kan dra lasset tiden som är kvar. Du har gjort ditt med råge. Kramar!

  Liked by 1 person

   1. Haha, tack😘, men nädå. Men när man har hängt med ett tag i livet och överlevt de första femtio åren har man ju sett, hört och varit med om en del. Lite som Agata Christies Miss Marple som aldrig lämnade sin lilla by men ändå gjorde djuplodande analyser och löste mordgåtor baserat på människor hon träffat under sitt liv och som hade liknande personlighetsdrag… Jag blir förvånad över hur folk man trott varit rätt normalkloka kan behandla sina barn så olika. Inte bara med pengar, utan med kontakt, särbehandling av barnbarn, etc. Är rätt tacksam att maken och jag bara har ett barn… borde väl minska risken rätt avsevärt (hoppas jag…😄)

    Liked by 1 person

   2. Så är det och en sund distans ger klarögdhet. Jag ska svara på deras brev när jag med hjälp av tiden blivit någorlunda klarögd igen. Ska se Noréns ”Höst och vinter” som inspiration först.😍

    Gilla

 2. Ja,perspektiven ändras ibland,men fan vilken sits hundkompisen har hamnat i.Har upplevt det själv i bekantskaps kretsen och det var inte roligt…..Ang Horace&co var det någon som jämförde det med ett Paradise Hotel för intellektuella,haha lite roligt.Och som Mia skriver om Xfrun,sorgligt eller så är det bara payback big time från hennes sida,men dom”bajsmackorna”hon levererar i pressen är inte snygga.👊

  Liked by 1 person

  1. Det kan ju faktiskt va Horace som läckt pristagare till sin bästis kulturprofilen. Och anfall är bästa försvar. Ebba verkar vara precis så osympatiskt barnslig som jag förväntat mig. Onekligen en realitysåpa som är kul att följa. Tänk den journalist som får första intervjun med Frostenson, vilket scoop.

   Gilla

   1. Precis min tanke. Men Ebba och HE har väl flera barn ihop, undrar hur kul DE tycker detta är… lämna landet, gå under jorden, byta efternamn?😎 Ja, bara att fortsätta följa dokusåpan…

    Liked by 1 person

   2. Har dom!? Visste jag inte, de känns annars som den självupptagna kategorin vuxna som inte har plats för barn i livet (jag fick plats med en hund iallafall). Undrar om Frostenson och ” Klådan” har barn tillsammans?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s